tiistai 20. maaliskuuta 2012

Pitkästä aikaa

Paljon on viimekirjoituksen jälkeen tullut opittua... Viimekertaisissa seminaareissa maaliskuun alkupuolella pääasiana oli HOJKS ja siihen liittyvät asiat. Koska erityisoppijoiden kanssa työskentelyä ei ennestään ollut ja asia muutenkin oli tuntematon, olivat viime lähipäivät TODELLA mielenkiintoisia ja antoisia. Näiden päivien aikana opin paljon asioita, esimerkiksi sen, kuinka erityisopiskelijat jaotellaan. Myös se, kuinka erilaisia oppijoita tulisi ottaa huomioon, eismerkiksi esteettömyys, tuli lähipäivien aikana tutuksi. Sen havaitsin, että omassa työyhteisössäni ei liikuntarajoitteisia ole huomioitu ollenkaan, mm. laboratoriotilat on kahdessa kerroksessa ja kerrosten välillä on vain portaat. Yläkertaan ei siis pääse pyörätuolilla tai jos on jalka paketissa.

Ryhmätyöskentelyssä on ryhmämme osalta ollut pieniä ongelmia, ja ryhmätyötaidot eivät ole olleet parhaasta päästä. Tehtävät on kuitenkin tähän mennessä saatu tehtyä, ja ehkä näistä ryhmän ongelmistakin on jotain tullut opittua. 

Seuraavana ohjelmassa olisi "Opettaja toimintaympäristö"-kurssin suorittaminen, sekä opetusharjoittelun suunnittelun aloittaminen. Tuntuu että tämä opiskeluaika on mennyt nopeasti koska enää on näiden kahden lisäksi portfoliotyö tekemättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti