maanantai 18. kesäkuuta 2012

Opetusharjoittelusta ja vähän kaikesta muustakin

Nyt on opetusharjoittelu 1 suoritettu. Hyvä hyvä. Tämä taisi kuitenkin olla se helpoin osa kurssia, sillä pian pitäisi alkaa suunnitella toden teolla opetusharjoittelua. Raamisuunnitelmaa, oman opetustavan miettimistä ja kaikkea vaikeaa... No, opinnot ovat kuitenkin hyvällä mallilla ja kunhan ryhmämme kanssa saadan opettajan toimintaympäristö-kurssi suoritettua niin sitten olisin jo loppusuoralla. Vakaa aikomus on kyllä ennen vuodenvaihdetta saada opinnot alta pois.

Opetusharjoittelupaikaksi varmistui oma työpaikkani Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla, ja tämä helpottaa suunnattomasti kurssin suorittamista. Vielä kun aihekin on kutakuinkin tuttu, ei pitäisi sen puoleen paljoa jännittää. Mutta silti jännittää :)

Portfolion kasaaminen kyvyt.fi:ssä on hyvällä mallilla, mielenkiintoista käyttää jotain uutta menetelmää, jos vaan saamme tämän käyttöön yliopistollemme niin otamme tämän mukaan myös omaan opetukseemme. Tätä kun pidemmän kurssin aikana käyttäisi niin olisi yksi oikein hyvä opetusmenetelmä.  Toki ongelmia voi tulla siitä ettei tämä ole opiskelijoille tuttu ja aikaa menisi sivujen käytön opetteluun. Mutta harkintaan ainakin laitan asian. Ja jos tätä kyvyt.fi:ä ei pysty hyödyntämään niin varmasti on olemassa jokin vastaavanlainen, jota voisi mahdollisesti käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti